Dansk Texel er et middelstort hvidt får, uden uld på hoved og ben, mule og klove er sorte, ryggen skal være lang med god muskelfylde, med et bredt og afrundet kryds, køller og bove skal være dybe, brede og med stor muskelfylde, ulden finfibret og hvid.

Der er tale om lammekød af racen Texel, som er en rigtig kødrace, i modsætning til mange andre fåreracer, som primært holdes for uldens skyld eller til naturpleje. Texel er berømt over det meste af verden for sin ekstremt gode slagtekvalitet. Ryg og køller er særdeles muskuløse, og fedtandsætningen er lav på hele slagtekroppen. Kødet er magert, mørt, svinder meget lidt under tilberedningen og er meget lækkert, hvad enten det er de dyrere stykker som ryg og køller, eller det er stykker som bov, bryst, slag og hals.

Stald Kærsgård, Søbyvej 3, Tåsinge, 5700 Svendborg, Tlf: 40 81 17 53 / 22 89 73 62
Lav din egen hjemmeside med mono.net